keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Juhlatilan koristukset. Less is more. :)

Tässä lähiaikona mietityttänyt juhlatilan koristeet, kuinka paljon viitsii laittaa rahaa pöytien koristeisiin, kuten maljakoihin, kukkiin, kynttilöihin kaitaliinoihin ynnä muuhun? Koristeiden budjetiksi olen miettinyt maksimissaan 200 euroa, josta on mennyt 25€ kolmeen sylinterimaljakkoon. 




Kuva Ikean sivuilta


Näiden maljakoiden paikka tulisi olemaan buffet pöydässä ja olen ajatellut niihin jotain kukkia upotettuna veteen, johon vielä pinnalle kelluva tuikku. Lopputulos voisi olla jotain, tämän tyylistä:






 Kuva1 & Kuva2


Muihin koristeisiin jää 175€ ja sillä pitäisi saada ainakin 14 pöytään paikkakortit,pöytänumerot, kaitaliinat, kynttilät, vieraslahjat, kukat pöytiin ja nuo aikasemmin mainitsemani kukat buffetpöytään. 

Säästöä saan sillä että en osta 14+ maljakkoa, vaan olen ajatellut laittaa pöytien kukat sinisiin kuoharipulloihin. Laitoin kaikkille ystäville viestiä, että jos juovat tätä -> kuoharia niin säästää pullot meidän häitä varten. Puolloja löytyy tällä hetkellä jo 5 kappaletta.

Tällaiseltä voisi näyttää kukat pöydissä:



Kuva on oma



Jotta saisimme kaikki 14 pulloa kasaan, olen suunnitellut että järjestäisin kuoharipullojen tyhjennysillan  ystävilleni, niin silloin ainakin saadaan taas muutama pullo lisää. 

Pöytäkukat eivät siis pelkästään riitä koristamaan meidän juhlia ja olenkin kukkien lisäksi ajatellut pöytiin jotain kaitaliinaa, mahdollisesti väriltään hopeaa,tai tummasinistä, lisäksi kynttilöitä, en ole vielä päättänyt onko ne tuikkuja vai jotain isompia kynttilöitä. Enempää ei mielestäni pöytiin tarvita, Keep it simple on parempi, kuin pöytä niin täynnä koristeita, että eivät edes lautaset mahdu sekaan. 

Juhlatilaan kuuluu iso 80 hengen parveke, jonne olen ajatellut laittaa lyhtyjä luomaan tunnelmaa, talvella ehkä vielä paremmin kuin tässä kesäisemmässä kuvassa:



Haluaisin  jakaa vieraille vilttejä, niin ei pääsisi vilu yllättämään ulkoillessa. Ehkä päädyn hankkimaan ikeasta muutaman tällaisen vieraidemme lämmikkeeksi:




Tahtoisin myös karkkibuffetin ja selfienurkan, joka toimisi samalla vieraskirjana. Näistä teen myöhemmin omat postauksensa.

Paljon siis mietitty, mutta ei juuri mitään hankittuna! Jos nyt ennen joulua saisi koristeita haalittua kasaan! Niin ja toki ennen kuin voin ostoksia tehdä, pitää käydä mittailemassa pöytiä, jotta osaan sitten ostaa oikean määrän kaitaliinaa. Tapaaminen pitopalvelun kanssa luultavasti lokakuussa, pitääpä silloin muistaa ottaa mitta mukaan.

Tämmöistä tällä kertaa..

- Elina


2 kommenttia: