maanantai 26. tammikuuta 2015

Häädieetti

Kuva

Onko omissa häissä tärkeää olla unelmakunnossa? Minun mielestä ainakin omissa häissä saa olla millaisessa kunnossa tahansa. Voi olla timmi, pyöreä tai luikku. Kuka edes määrittelee mikä on unelmakunto? Sinä itse tietty! "Täydellistä ulkomuotoa" tärkeämpää on milestäni se, että morsian tai sulhanen on tyytyväinen itseensä ja viihtyy omassa kropassaan.

Hääjuhliin kuuluu paljon valokuvia ja muuta esillä olemista. Kun olet tyytyväinen itseesti ja viihdyt kropassasi silloin esillä oleminen ja kuvaustilanteet tuntuvat mukavalta ja niistä pystyy myös nauttimaan.

Olen ollut aina ihan normaalipainoinen, mutta painoni oli kuitenkin päässyt vuosien varrella nousemaan semmoisiin lukemiin mistä en oikein pitänyt. Jos en olisi tehnyt mitään muutosta niin painoni ei kauaa olisi ollut normaalin rajoissa.. myös h:lle oli kertynyt jonkin verran painoa, joten viime syyskuussa (2014) aloitimme noudattamaan koeilumielessä Paleo ruokavaliota. h:n veli on noudattanut tätä ruokavaliota jo hyvän aikaa, joten hänen rohkaisemanaan aloitimme Paleokuurin. Tarkoituksenanamme oli noudattaa tätä ruokavaliota koko syyskuun ajan.

Paleoruokavaliossa pääpaino on ravinteikkailla mahdollisimman vähän prosessoiduilla ruoilla, eli käytännössä jätetään viljat, maitotuotteet ja sokerit pois. Ensimmäinen viikko oli ehkä meille hankalin, koska ei oikein tiennyt mitä sitä oikein olisi syönyt, mutta kyllä se siitä lähti sitten hyvien neuvojen saattelemana rullaamaan. Kovana leivän syöjänä oli ruispalojen pois jättäminen hankalaa, ainakin aluksi. Mutta muutaman viikon jälkeen ei sitä leipääkään osannut enää kaivata.

Kuukauden kestäneen Paleokuurin jälkeen painoa oli tippunut 3kg ja olo tuntui ehkä jonkin verran virkeämmältä. Hyvän kuukauden jälkeen päätimme jatkaa Paleolla. Emme kuitenkaan jatkanut niin tiukalla linjalla, kuin syyskuussa. Sallimme itsellemme kahvimaidon, jotain herkkuja viikonloppuisin ja juhlissa. Tällä ollaan nyt menty tähän päivään asti ja tyytyväisiä ollaan. Minulla painoa tippunut nyt yli 7kg ja h:lla vielä enemmän.

Kuva

Vielä kun saisi lihasta ja kiinteytyisi ennen juhlapäivää, no  onneksi on aikaa.

ps. tänne voin sitten kertoa edistymisestäni, jos sitä tapahtuu. :) Onko kukaan muu aloittanut jonkun dieetin ennen häitä tai muuten vaan? Paleon aloittaminen ei minun kohdallani mitenkään liittynyt häihin vaan yleensäkkin paremman ruokavalion ja elämäntapojen saavuttamiseen. Nyt kyllä ei haittaa yhtään, että häätkin on tulossa eikä projektia tarviste enää aloittaa. ;)

Salille mars! ->

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti