tiistai 17. helmikuuta 2015

Frakki,Saketti,Smokki.. mikä puku sulhaselle häihin?

Aina on kiinnitetty huomiota morsiammen hääpukuun, mutta mites sulhasen puku? Nykyään sulhasenkin pukuun kiinnitetään mielestäni enemmän huomita ja siihen myös panostetaan enemmän.

Sulhasen pyvuksi löytyy useita vaihtoehtoja, mutta tärkeää olisi että morsiammen ja sulhasen pukeituminen olisi yhtenäistä. Morsiusparin asuvalinta heijastuu myös vieraieen pukeutumisessa. Ennen kutsujen lähettämistä morsiusparin olisikin hyvä päättää millaisiin asuihin haluaa pukeuta tuona tärkeänä päivänä!

FRAKKI on perinteinen puku sulhaselle iltahäihin. Etiketin mukaan Frakkia tulisi käyttää vasta kello 18.00 jälkeen, mutta sen voi pukea jo iltapäivälöä, jos juhlat painottuvat iltaan. Jos sulhanen pukeutuu frakkiin, niin morsian pukeutuu todella juhlavaan ja upeaan morsiuspukuun huntuineen ja laahuksineen.



SAKETTI on hieno asu päivähäihin. Etiketin mukaan sitä tulisi ennen kello 18.00. Jos sulhanen pukee häihin saketin, niin morsian valitsee yllensä juhlavan kokonaisuuden, mutta ei niin juhlavaa, kuin frakin kanssa.



SMOKKI ei ole suomalaisen etiketin mukaan sulhaselle sopiva asu, mutta kyllä etketti voi joustaa tässä asiassa. Smokii on rento juhla-asu, joka sopii häihin joita juhlitaan rennosti esimerkiksi ravintolassa. Smokki muistuttaa tummaa pukua. Jos sulhanen pukeutuu smokkiin voi morsian valita esimerkiksi minipituisen mekon tai cokctailmekon, jos paria ei vihitä kirkossa!



TUMMA PUKU on aina sopiva valinta. Sen kanssa voi käyttää juhlavia liivejä. Kun sulhanen pukeutuu tummaan pukuun, voi morsian laittaa päällensä melkein mitä vain juhlavaa.


Itse olen ajetellut H:lle joko ihan mustaa tai tummansinistä tummaapukua tai mahdollisesti sakettia ja kyllä frakkikin mustana voisi käydä, mutta saa nähdä mitä se sulho siten haluaa päällensä laittaa...

Oikein mukavaa tiistai-iltaa. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti